Mit eszik az USA? Mindent, amit gyorsétkezdékben lehet kapni: hamburger, sültkrumpli, hot dog, hagymakarika és más zsírban uszó kajákat. Gyakran kapják meg, hogy nincs saját, egyéni konyhakultúrájuk. Pedig nagyon is egyedi a gasztronómiájuk, az évek során bevándorló külföldiek ugyanis magukkal hozták ételeiket, melyeket az éghajlathoz igazítottak, így lassan már a világ összes ételével találkozhatsz kint, csak egy kicsit átamerikaisítva. (Tisztában vagyok vele, hogy ilyen szó nem létezik, de általában ez nem szokott problémát okozni.) De mégis mi az, amit érdemes megkóstolni? Milyen nehéz választani, hol és mit együnk? Gyorsbüfé vagy étterem?

Kint létem alatt ettem olasz, mexikói, francia és kínai kaját is a híres neves texasi steak mellett. Megvan minden lehetőséged arra, hogy egészségesen táplálkozz, csak az emberek többsége a bár finom, de elképesztően zsíros kajákat választja. Köztük én is ezt tettem, mindenki szeretett volna minél több ottani ízzel megismertetni. És ennek örültem is, egészen addig, míg nem próbáltam belebújni néhány, addig tökéletesen passzoló nadrágomba. Akkor jött a szomorúság.

 

Természetesen a food truckoknak is nagy hagyományuk van, itthon a Zing furgonja a legnépszerűbb, ha jól tudom. Szerintem nagyon jól néznek ki, engem már az feldob, ha látok egyet az utcán 😀

Ennek a kávézónak a kialakítása is hamar elnyerte a tetszésem 😉

A Red Robinba is ellátogattam Austinban, ami valami elképesztően néz ki belülről. (A kaja sem volt utolsó)

Képtalálat a következőre: „red robin”

Az In-N-Out Burgerről már biztos sokan hallottatok, mondhatni az egyik legnépszerűbb gyorsétterem napjainkban. A sokat látott gyönyörű burgerek után, kíváncsian vártam, hogy megtudjam mire fel a nagy imádat. Jót ettünk, de nem a legjobbat.

Képtalálat a következőre: „in n out”

Egy-két képet majd láthattok még az egyik útinaplómban, egy igazi texasi helyről  és az első igazi dineremről, ahol jártam.

Azért a SeaWorldben vásárolt cukorbombát még bemutatnám, melynek alapja gofri rajta fagylalttal és tejszínhabbal, csoki öntettel és cseresznye szósszal, megszórva egy kis cukorral. Már olvasva is rosszul lettél?

Végezetül bemutatnám azt a találmányt, amitől leesett az állam. Ez egy kézmosó szekrény, a két lyukba kell behelyezned a kezed, amire a gép érzékelve egyből szappanos vizet enged. A művelet végén egy matricát ragaszthatsz a polodra, miszerint most már tiszták a kezeid.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.