Hogy lett az elmúlt péntek eddigi életem legérdekesebb 13-ája? És mi köze ennek a darabhoz? Hamarosan megtudjátok, hogy volt lehetőségem 3x egymás után megnézni a Mamma Miát! 😉Képtalálat a következőre: „mamma mia színház”
Mint már olvashattátok,ősszel már voltam egyszer a musicalen a Madáchban, ami nagyon tetszett. Múlt héten anyu mondta, hogy a cégének lenne 2 fölös jegye rá, érdekelne-e megint engem. Gondolkodás nélkül igent mondtam (nem kell mondani). Így jutottunk el másodjára az előadásra. A szereposztás más volt, mint az előző alkalommal. Csak Sophie szerepében maradt Muri Enikő, Donnától kezdve az apa jelölteken át mindenki más volt. Őszintén, nekem jobban tetszett a Koós Réka-Stohl András duó, mint most a Kovács Kriszta-Sasvári Sándorral.
Ami számomra elsőre furcsa volt, hogy a megszokott (s oly sokszor énekelt) ABBA számaimat lefordították. Ez pénteken már egyáltalán nem így hatott. Imádtam, hogy magyarul csendültek fel kedvenceim.

Lement az első felvonás, megkezdtük a másodikat, mikor hatalmas sötétség lett, elment a hang a színházban, majd kigyulladtak az oldalsó lámpák. Az anya-lánya duó szemrebbenés -és minden hangosítás nélkül- folytatta duettjét, míg nem érkezett egy utasítás a színpad oldalról, hogy fejezzék be dalukat. Majd megjelent egy technikus szaki, aki elmondta, hogy elment az áram, igyekeznek megoldani, mindenki nyugodtan álljon fel, szólnak majd. A közönség egész pozitívan viszonyult a helyzethez, többségünk a helyén maradt. Fél óra elteltével visszaküldték az embereket helyeikre és bejelentették, hogy a Körúton ment el az áram és az ELMŰ se tudja mikor jön majd vissza. A színház akkumulátora se tudják meddig bírja még és semmiképp se szeretnék, ha pánik  hangulatban kéne távozni. Így jutunk el a harmadik előadáshoz, mivel a színház felajánlotta, hogy hétfőn tartanak egy rendkívüli előadást a nézőknek. Tűzriadóval már találkoztam előadás közben, de áramszünettel még nem.
A szereposztás ugyanaz maradt és hatalmas bulit csináltak tegnap. Még jobban is sikerült, mint a pénteki: sokkal erőteljesebben énekeltek. Harmadjára már igazán volt alkalmam megfigyelni minden apró részletet és elsajátítanom a szöveget is.
Így ha érdekel, hogy ki Sophie apja meleg szívvel várlak a saját előadásomra vagy ha mindenképp ragaszkodnál az originálhoz, akkor a Madách színház vár tárt karokkal meg egy kis extra meglepetéssel a végére. Amit még mindig nem árulok el. 😉
Mamma mia, now I really know
My my, I could never let you go.
Mamma Mia 11x17 Broadway Show Poster

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.