Az elmúlt 3 hét elkepesztő volt, najó az egész nyár az volt, de most csak az elmúlt napokról számolnék be. Olyan szerencsés lehettem, hogy ezeket a suli előtti utolsó pillanatokat külföldön utazgatva tölthettem. Ha valaki ismer, akkor tudja, hogy ezek az utak úgy töltenek fel, mint kevés más dolog. Új emberek, nyelvek, kultúrák: imádom.
És hogy merre jártam? Livorno, Szardínia, Korzika, Róma, Ariccia, Anagni, Castel Gandolfo. Jó jó tudom, hogy a szigeteknél nem vittem túlzásba a pontos megnevezést, de később majd olvashattok róluk külön.
Az első hetet Szardínián töltöttem egy utazási irodával, a Barakával. Anyuék már törzsutasnak mondhatók náluk, lassan 20 éve járják velük a világot. És szó szerint járják, a Baraka ugyanis gyalogtúrákat és kaland nyaralásokat szervez aktív pihenésre vágyóknak gyönyörű helyeken. Meleg szívvel ajánlom őket, kerékpárosok is találhatnak maguknak kedvükre túrákat.
 
 
Az utunkat 40-en kezdtük meg, két sofőr és két túra vezető társaságában busszal. Az első napunkat végig utazással töltöttük, az esti órákba értünk Livornoba, ahonnan Szardíniára egy komppal mentünk, amin az éjszakát töltöttük. A kompnak köze nem volt azokhoz az utasszállítókhoz, melyeken korábban voltam. A Moby Lines Disney témájú hajójával utaztunk, ami hatalmas volt: 5 vagy 6 garázs szintje volt és erre jött még rá a több szintes fedélzet. Ez egy lassított járat, így másnap reggelre értünk csak a szigetre.

Hogy aludtunk? 

Romantikus alkatként én a fedélzeten akartam aludni az ég alatt, de hamar meggyőztek, hogy nem lenne okos dolog: a sós pára beivódik a hálózsákomba és később borzasztó kellemetlen lesz benne aludni (akár még csípheti a bőrödet is). Így is felkeltem és végig néztem a napfelkeltét, úgyhogy a boldogság megvolt.
Az éjszakánk elég nyugisan telt (a sok utas ellenére), amint felszálltunk a kompra elfoglaltunk egy folyosó részleget és lepakoltuk derékaljainkat, hálózsákjainkat. Az étteremi és bár részekben is lehetett aludni miután bezártak, de ott nagyon erős volt a klíma, illetve a tv-k is szóltak. Rengeteg kutyát hoztak a kompra (aranyosabbnál aranyosabbat), de egyikük se hangoskodott este. Másnap 10 óra körül értünk be a hajóval.

 

Hamarosan további élményekkel jelentkezem sok-sok képpel megspékelve. Gyönyörű helyeken jártunk, nem akarsz lemaradni róla 😉 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.