Első napi túránkat Szardínia tengerpartja mentén kezdtük a Cala Luna öbölben. Ez a túra igazán lightos, bemelegítő út volt, a legnagyobb kihívást egy-egy sziklás emelkedő, illetve a hőség jelentette, de szerintem mindkettő még a “belefér” kategóriába sorolható. A két hét során volt pár alkalmam rácsodálkozni a természet elképesztő gyönyörűségére, szájtátva sétáltam az ösvény mentén.
Elsődleges célunk a tengerpart elérése volt, hogy csobbanjunk egy nagyot, de lehetett folytatni a túrát még tovább egy kiegészítő túrával. Én  emellett döntöttem és a két hét egyik legmegerőltetőbb útjára indultam.
De a célhoz érkezés örömét a kimerítő út után kevés dologhoz lehet hasonlítani. A túra végeztével csatlakoztunk a többiekhez és megmártóztunk a tengerben. Najó ez nem minden: úsztunk halakkal, hal kaják lettünk (én szerencsésen megúsztam, hogy megharapjon (?) egy) és hosszú-hosszú percekig csak lebegtünk a víz felszínén és élveztük az életünk, talán régóta először igazán. Az öblöt kétféleképpen lehet megközelíteni: hajóval/motorcsónakkal, illetve gyalogosan. Mi már az utóbbit kipróbáltuk, így Cala Gonone városába visszatérve az utat a vízen tettük meg. A vízi túra részeként meglátogattunk egy barlangot is, majd tovább siklottunk a vízen.
Ezt a helyet mindenkinek kötelező egyszer életében meglátogatnia, útközben hegyi kecskékkel, tehenekkel és épp házasságra készülő párral is találkoztunk.
A képeket Bodnár Patríciának köszönhetjük📸😍

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.