Imádok változtatni a megjelenésemen, különösen a hajamon szeretek kipróbálni új dolgokat. A hajfestés is nagyon izgatta a fantáziámat már egy ideje, de sosem állt szándékomban tönkretenni a hajam 😀 így elkezdtem alternatív eshetőségeket keresni és egész hamar belebotlottam a hennába.

Mi az a henna?
Ősidők óta használják Közel-Keleten haj- és testfestésre. A henna egyfajta védőréteget képez a hajad körül, a festés utáni végső szín az eredeti hajszíneden múlik.

Miért választottam a hennát? 

  • Nem károsítja a hajadat, mint a mesterséges színezőanyagok: a növények nem roncsolják el a hajad természetes színpigmentjeit
  • Nem szárítja a hajat, nem töredezik tőle jobban
  • Sőt, akár a hajvégek szerkezetén is javíthat
  • Idővel elhalványul, a lenövés nem csúnya, drasztikus eredmény csak nagyon szőke vagy ősz hajon látszik

rouge

Hol vettem meg a hennát?
Hosszú mérlegelés után a választásom a Lush-ra esett, ugyanis a termékükhöz kevernek kakaóvajat, ami kondicionálónak is tökéletes, emellett a visszajelzéseknél nem jelezték, hogy elviselhetetlen lenne a szaga, amit sok más termék véleményezésénél olvastam. És teljesen megvoltam elégedve a választásommal.

Hogy kell alkalmazni?
Felviteléhez mindenképp ajánlanék plusz egy segítő kezet, a trutymót ugyanis nehéz úgy felkenned a hajadra, hogy mindenhova egyenletesen jusson, illetve a végén mikor becsomagoljátok a fejed, nem akarod, hogy a henna mindent összekenjen, ugyanis nagyon nehezen jön ki szőnyegből, ruhából, de még a fürdőkád is jó ideig pecsétes marad. A festék fent hagyásának intervallumáról megoszlanak a vélemények, valaki egy egész estét bevállal, valaki csak 1-2 órát. Minél hosszabb ideig marad rajta, annál intenzívebb lesz a színe, ám én az első próbálkozásnál nem ajánlanék 3-4 óránál többet. A végső színt 48 órával a festés után éred el, bár az első pár mosás alkalmával is fakulni fog még. Festés előtt érdemes a hajadnál a fejbőrt testápolóval bekenned, így nem fogja majd meg azt a henna.
https://hu.lush.com/article/how-use-henna

Véleményem/ Ajánlanám-e másnak
Nekem szinte csak pozitív tapasztalataim vannak, a szaga csak kicsit volt erős, abszolút nem volt émelyítő. A henna táblák árát sem sokkalom, a Lush boltokban különösen jó áron van és nagyon megbízható a termék. Én a vörös hennát próbáltam ki, de 4 fajtából választhatsz, ha jól tudom: rouge, marron, noir és brun.
Kétszer festettem be a hajam, a puhaságát és a gyönyörű fénylését imádtam, az egyetlen negatívum, hogy nagyon nehezen jött ki a hajamból. Mikor legutóbb használtam még rövid volt a hajam, és azóta már eltelt egy jó pár hónap, de a hajam középső táján a fényviszonyoktól függően még mindig látszik a vöröses árnyalat.
A napokban megint nagyon kedvet kaptam, hogy újra fessem a hajam, de most jelenleg nem szeretnék hosszú időre vörösbe átmenni.

Ha bármi kérdésed vagy tapasztalatod van, írd meg bátran! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.