Mit szólnál hozzá, ha a kedvenc sorozatod újraalkotnák? Tűkön ülve várnád vagy messziről kerülnéd az egészet? Amikor először meghallottam, hogy a skam sorozat tényleg világméretű lesz, már olyan szempontból is, hogy eladták a jogokat, és több ország formálja majd a történetet a saját kultúrájuk képére, szkeptikus voltam. Úgy tűnt megint valami jóról akarnak túl sokat lehúzni, és utálom az ilyet.
Ezután jött a gyors váltás, és én is részese akartam lenni a következő újításnak, egy magyar verziónak. Meg volt az ötlet, hogy hogy kéne a sztori alapját tartani, de mégis máshogy szerkeszteni. A gondolat, hogy valamit alkothatnék, ami sokat adna egyeseknek, hogy elrejtsek olyan apró részleteket egy-egy elejtett beszélgetésben, a háttérben, amit utána sokan elemezgetnek, próbálják kitalálni a mögöttes jelentéseket. Igen, ez mind nagy álmom, nagyon szeretnék egy napon majd a kamera mögé kerülni.
De eltértünk a témától. Mi lett a feldolgozásokkal? Néhányban nagy lehetőségek rejtőznek, míg van olyan is, ami főleg csak csalódás.

Az eredeti ugye a norvég verzió, tavaly óta pedig megszületett a: Skam France (Franciaország), Druck (Németország), Skam Italia (Olaszország), Skam Austin (USA), Skam España (Spanyolország), Skam NL (Hollandia), wtFOCK (Belgium).
Még magamat is megleptem vele, hogy ezeket mind meg is néztem.
Az új évadok minden remakenél máricus körül jelennek majd meg. Eddig a franciáknak 3, németeknek és olaszoknak 2 évaduk jelent meg, az összes többi az első évadját zárta.
Az egyes feldolgozásokról még olvashattok a későbbiekben, de addig is íme néhány kép a szereplőkről országonként.
Kapcsolódó képSKAM Remakes: William Magnusson in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Isak Valtersen in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Vilde Hellerud in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Noora Sætre in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Sana Bakkoush in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Chris Berg in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Jonas Vasquez in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

SKAM Remakes: Chris Schistad in SKAM, SKAM Italia, SKAM France, Druck, SKAM Austin, SKAM España and SKAM NL

*Scroll down for English*

Ever since I’ve heard that skam is gonna have remakes all over the world, I’ve been kinda skeptical. Are they gonna ruin the vibes of the series or they can really make it their own?
Since then a lot of things have changed, and I wanted to do one of the new versions for my country so badly. It’s one of my biggest dreams to be a part of a making of a movie or a series. Being a screenwriter is one of the coolest jobs for me, but that’s for another day.
So there are 7 remakes beside the original (norwegian) one: Skam France (France, I know kinda obvious), Druck (Germany), Skam Italia (Italy), Skam Austin (USA), Skam España (Spain), Skam NL (Netherlands), wtFOCK (Belgium).
I even surprised myself that I’ve watched all of these. The new seasons will come out this month. The french version has 3, the german and italien ones have 2 and the other’s have only one season.

More details about these are coming later 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.