Az első pár hónapom arról szólt, hogy próbáltam kitalálni szeretnék-e továbbra is az egyetemen maradni vagy inkább valami mást keresnék?
Azóta túl vagyok az első zh időszakomon és sikerült eldöntenem, hogy amennyiben a tanáraim is úgy kívánják, akkor én mindent megteszek, hogy végigcsináljam ezt a 7 félévet. És hogy utána mi lesz? Az még túl messze van ahhoz, hogy már most fájjon a fejem miatta. (Bár hozzá kell tennem, hogy a világ egyik legborzasztóbb túlgondolója vagyok talán. Szegény agyamat egy percre se hagyom pihenni, ha épp nem lenne dolga, akkor a millió határidővel kezdem el stresszelni. Tudom, hogy szörnyű. Sokszor én se lennék a helyemben, de a változás már úton van. Reméljük. Hatalmas zárójel bezárva)
Tehát itt vagyok jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatójaként, megtaláltam a baráti körömet, egy új világ alakult ki számomra. A régi kapcsolataimat is igyekszem melegen tartani, -hisz mégiscsak a hozzám legközelebb álló emberekről beszélünk- de azért mégse minden a régi. A gimi maga nem hiányzik, az emberek viszont nagyon. Ez az egész egyetemes hercehurca azért nem érdekelt engem, mert mindig is utáltam tanulni, utáltam azt a rengeteg stresszt és energiát, amit rengetegszer feleslegesen fektettem bele teljesen értelmetlen dolgokba. A maximalizmusom viszont nem hagyott pihenni, mindig a legjobbat akartam nyújtani. Félre ne értsétek, ez egy egészséges szinten teljesen oké, de nálam nem volt az, most is a diákok 90%-nál többet dolgozok, és különösebben nem látszik a különbség. “De majd hosszútávon megmutatkozik“- hallottam oly sokszor már, szeretném hinni, hogy van benne igazság.
Csapkodnak a gondolataim, és a címben feltett kérdésre nem tudom megadni még a választ. Egyet tudok: maradok, mert nincs jobb B tervem, és mert hiszem, hogy a szakomon megszerzett tudás az élet bármely területén előnyömre válik majd, bármerre is sodor az élet. Későbbi beszámolókra, updatekre nyugodtan számítsatok, hisz ez egy nagy részét kitölti az életemnek.

One thought on “Jó döntés volt az egyetem?”

  1. Negy magyar egyetem is felkerult a Times Higher Education (THE) nemzetkozi ranglistajara, amely a hallgatoi velemenyeket figyelembe veve, a kornyezet, a hallgatok es az oktatok aranya, illetve a piackepes tudas atadasa alapjan iteli meg az egyetemeket – mondta a Szent Istvan Egyetem rektora. Az adatvedelmi tajekoztatot elolvastam, megertettem, es hozzajarulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgaltato mint adatkezelo a szabalyzatban foglaltaknak megfeleloen kezelje.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.