Ha te is olyan vagy mint én, akkor valószínűleg folyton zizeg a segged, nem akarsz egy helyben maradni. Vonz a világ, mondjuk ki. Addig szeretnék utazni, amíg megtehetem, nem kell szigorú szabadnapokhoz kötni az időm beosztását. Ezzel azonban csak egy bibi van ugye, ha ránézel a bankszámlámra… nos, lehet egy naív álomnak tartanád, hogy a közeljövőben Bécsnél tovább jussak. Ám, ha figyelmes vagy és nyomon követed a repjegyek alakulását, különböző oldalakat, akkor fillérekből is tudsz utazni. Én néha belefutok ezekbe, de nem tudok általában időben mozgosítani a barátaimat, így soha nem lesz belőle semmi.

Így az első tippem az lenne, hogy mindenképp keress egy utazó pajtit magadnak, akivel megbeszélitek milyen árért, hova vagytok hajlandóak elutazni együtt. Ha megtalálod a jegyet, márcsak egy telefon és egyből vehetitek is. Bár vannak külön oldalak, ahol egy travel buddyt kereshetsz magadnak, bár itt nem árt vigyázni, nem egy veszélyes idióta akad az interneten.

Képtalálat a következőre: „travel buddy”


A második tipp egy oldal lenne, amit a legtöbben szerintem már ismeritek: Utazómajom. Én a facebook oldalukat szoktam nyomon követni, így egyből értesülök a legolcsóbb járatokról világszerte.
Például: 5 nap Santorini repülővel, medencés szállással 37.000 Ft-ért! 🇬🇷
https://utazomajom.hu/ajanlatok/santorini-hihetetlen-ar/?fbclid=IwAR1dv_Smqjxzao3CqUTjKy08qa728wNNCDvm0RYNmkJEPWNc1dL-5nJwxGI

Képtalálat a következőre: „utazómajom”

Persze megvan a lehetőség, hogy a szállásotok és ellátásotok árát megspóroljátok a Workaway oldal segítségével.

Képtalálat a következőre: „workaway”

Én még youtube-on szoktam hallgatni élménybeszámolókat, programajánlókat, hisz ha még el is jutsz egy idegen országba, akkor se árt megtudnod mit érdemes megnézni, mire felesleges költeni, ajánlott kajáldák, éredekességek, amik felejthetetlenné tesznek akár egy hosszú hétvégét is.
Itt a téli szünet, egyetemistáknak is lesz még a második félév kezdete és a vizsgazdőszak vége között elmenni egy kis világnéző körútra. Töltődjetek fel! 😉
És kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek addig is!

***ENGLISH***

I’m a college student with a huge desire in my heart to travel to as many places as possible. With that being said looking at my bank account these wishes seem to be wild dreams with no actual possibility. But if you’re keep looking at different traveling sites, you might come across many cheap flights. But you have to quick in order to get it, so the best is to already have a travel buddy, that you can just call when you finally find the ticket. There are sites where you can find a random person to join you, be careful though. There are way too many dumb people on this palnet.
I suggest you to look at sites, like Workaway, AuPair World, Trusted Housesitters, WWOF.
Beside these websites you should watch Youtube videos, to know once you’ve purchased your ticket to another country what is a must there, what to do, what to eat, where not to waste your money.
Enjoy your life, wander around! 😉 Being on a budget is not a problem nowadays.

One thought on “Világot járni diákként”

 1. Hey there 🙂

  Your wordpress site is very sleek – hope you don’t mind me asking what theme you’re
  using? (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my site –also built in wordpress like
  yours– but the theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback) – it’s still in the works.

  Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus scare!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.