Ha tegnap olvastál egy felkavaró cikket, akkor már a címet olvasva is Schobert Norbi juthat eszedbe. Ugyanis tegnap olyan kijelentést tett ami egész egszerűen vérlázító. Több ezren követik és tartják példaképként az egészség terén, épp ezért kéne elgondolkoznia, hogy miket és hogyan mond. A tegnapitól ugyanis van, akinek csak a tenyere kezd el viszketni, míg mások ma másképp léptek fel a buszra, másképp kezdtek gondolkodni a testükről, csomó kételyt ébresztett bennük. Na de miről is beszélek, hisz lehet még sokan nem találtátok szembe magatokat a videóval.

0:54-től hangzanak el a sokakat kiakasztó megjegyzések.

Miszerint a terhesség után a nők hibája, hogy a férfi már nem kívánja annyira, pornó nézésbe menekül majd végül szétesik a család. Pontosan, azt mondja, hogy a te hibád, hogy felszedsz 20-30 kilót és már nem vagy olyan feszes, mint korábban. Sőt, Norbi azt állítja, hogy a szexualitás és a szerelem miatt MUSZÁJ, hogy megtartsd a lánykori súlyodat. Tegnap épp barátnőimmel voltam, amikor mutatta az egyikőjük ezt a videót. Egy közös fuck off után, aztán elkezdtük átbeszélni ezt. A társaságunk elég változatos alkatú lányokból tevődött össze: volt 40 és 80 kilós is, de a véleményünk mindannyiunknak ugyanaz volt. Ilyen embert a büdös életben nem akarnánk magunk mellé. A terhesség nemtudomhanyadik hete után az orvosok többsége nem ajánlja az edzést, hogy ne veszélyeztessék a nők gyermekük egészségét. A terhesség megterheli a tested minden porcikáját, a gyerek megérkezése után ráadásul el kell kezdened szoptatni, ami sokaknak puszta szenvedés, alig alszol, tisztába teszed a gyereked (amiben remélhetőleg a párod segít), de ez a lényegen nem változtat. Előre is elnézést a nyers megfogalmazásért, de szülésnél sanszos, hogy kissé szétszakadtál, varrni kellett. Friss anyukaként pihenésre van szükséged, nem ilyen baromságokra és edzőteremre. Remélem egy támogató férjet sodor melléd. A terhesség után a nők többsége depressziós lesz, nehéz feldolgozniuk a testük változását, az életük új területein is kételkedni kezdenek magukban. Ne nehezítsük ezt meg: lefognak menni azok a plusz kilók, ne fájjon miatta a fejed. Ami az elmúlt 9 hónapban történt veled az az élet egyik legnagyobb csodája és boldogsága.
Persze nem árt, ha gondoskodsz magadról, foglalkozz magaddal, ápold a lelked, beszélj a barátnőiddel, anyukáddal, más anyukákkal, oszd meg a tapasztalataidat, nem vagy egyedül az érzéseiddel. Nem az egészségtelen táplálkozást és elhízást támogatom, hanem a gyógyulási folyamatot, hogy megadjuk minden folyamatnak a kellő időt.
A férfiaknak pedig melegen ajánlom, hogy figyeljenek a feleségükre, mire van szükségük, és értékeljék, hogy mit tett a családjuk bővítéséért. Gondolj bele milyen lehet a másik oldalon lenni, ha benned növekedne egy új élet 9 hónapon át. Legyünk megértőek.

Ma reggel az instagramra fellépve nem egy velem egykorú vagy nálam fiatalabb lányt láttam, akik megosztották a fájdalmukat az elhangzott szavak miatt. Hogy milyen nehézségeik voltak az években, milyen keményen küzdenek azzal, hogy elfogadják magukat, erre kapnak egy ilyen megjegyzést a képükbe. És a nehezen felépített kép újra összezuhan, bekúszik a fejükbe a gondolat, hogy mások is akkor ezek szerint úgy látják őket, mint ahogy azt eddig gondolták. Gondolkodjunk már felelősségteljesen!! Az instagram világában élünk, mindenhol tökéletes testű férfiak és nők vesznek minket körbe (az hogy mennyi igazi és mennyi photoshop belőle, azt meg senki se tudja). A mentális betegségek száma meg csak egyre nő. Valahol mostmár azt kéne mondani hogy állj. A saját egészséged és boldogságod miatt próbálj meg törekedni arra, hogy a lehető legjobbat kihozd magadból, ne holmi búlvárlap, cikk vagy egy mérleg miatt.

2 thoughts on “A primitívség netovábbja”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.