Büszkén mondhatom, hogy 3 hét eltelt és összesen 2 epizód erejéig töltöttem időt a Netflixen. A tesóm nincs itthon, csak anyuékkal vagyunk 3-asban, a kijárási tilalmat is tartom, az egyetemek bezárásának hetén találkoztam utoljára a barátaimmal és a napjaim mégis jó hangulatúak és teljesek.
Nem tudod mihez kezdj magaddal?

Bár én nem tartozok a könnyen unatkozók közé, rengeteg barátomtól hallom, hogy nem tudják mivel lefoglalni magukat. Mert bár persze ott a suli, a zh-k, az érettségi, vagy egyéb kötelezettség, mégse tudják rászánni magukat semmire, csak látványosan szenvednek. A halogatás művészete azonban más lapra tartozik. Én most abban próbálok segíteni, hogy a karantén végén ne úgy nézz vissza az elkövetkezendő időre, mint elcseszett hetekre, hanem mint a legjobb építő kényszerpihenőre. A kényszert ki is hagyhatjuk belőle, mert sokakból már a szó is negatív gondolatokat vált ki, tehát csak pihenő. Egy pihenő, amiben végre jut idő gondoskodni magadról, a kapcsolataidról, a házadról, lakásodról, növényeidről, állataidról, kertedről és még sorolhatnám.
Lehet nem tekintesz túl vidáman az előttünk álló időszakra, de mivel nincs befolyásod a helyzet változásában, ezért akár már össze is kaphatnád magad és kihozhatnád belőle a legtöbbet. Én is ezt teszem, és rendkívül produktív napok vannak mögöttem.
Haladok a kötelességeimmel, szánok időt az olvasásra, írásra, nyelvtanulásra, lelki fejlődésemre. A megszokottnál is többet ülök, ezért igyekszem egy héten 4-5x edzeni (tesnek, elmének egyaránt tökéletes). Videochatelek a szaktársaimmal, ifi csoportommal, genegységünkkel, a kolis társaimmal és más barátokkal is. Jó unokai kötelességemet most fontosabbnak érzem, mint korábban bármikor, így igyekszem két naponta beszélni a nagyszüleimmel. Igyekszem tartani magam a mindennapi rutinomhoz, ébresztőre kelek, nem hagyom, hogy elússzon a napom fele. Azonban sajnos meghagytam azon “jó” szokásomat is, miszerint fájdalmasan későn térek aludni. A szabad estéken azért leülök a tv elé, bár elég tudatosan: hogyha nem megy semmi, amit tényleg szeretnék nézni, akkor nem elégedek meg és ragadok le egy csatornán, hanem ki is kapcsolom a készüléket. Apuékkal társasozni is szoktunk, legújabb mániánk egy nyomozós félig online játék, nagyon betudja kapcsolni a fantáziát.

De ha mindezekkel nem érnéd be, akkor a jó hírem az, hogy bár lehet egy bizonyos szempontból bezárult most a világ, ezáltal viszont megnyílt egy teljesen új is. Hogy mire gondolok? A következő bejegyzésből kiderül 😉 addig is mindenki vigyázzon magára és a körülötte lévőkre, a héten még jelentkezem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.