Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a sorozatok, filmek, Youtube videók nagy részét teszik ki az életemnek. Ez sok mindenben megmutatkozik: ott van az egyértelmű tény, hogy nyomon követem az előbb említetteket, ám ezen kívül folyamatosan szembe jönnek velem Instagramon, Pinteresten, Snapchaten, Tik-Tok-on, Youtube-on az újdonságok. Film részletek, sztárok, interjúk, bloopers, tényleg minden.
Így jövök a képbe én, Timi, egy egyszerű, átlagos fiatal néző, akinek szerencsére (hiszed vagy sem) van élete, nem binge watch-al telnek a napjai, mégis képbe van (többségében) a legfrissebb szériákkal. A kérdés, ami felmerült bennem, hogy az egész széleskörűnek nevezhető tudásommal mennyire számítok megbízható személynek ahhoz, hogy ajánljak neked sorozatokat. Igényes fogyasztó vagyok vagy csak azt eszem, amit elém tesznek?
Persze ismerem azt a kifejezést, hogy vélemény, és tiszteletben is tartom másokét. Nálam például kiesik az összes horror vagy ijesztőnek nevezhető mű (az agyam már így is egy rém paranoid, ijesztő hely, nincs szükségem további löketekre), de a social mediáknak köszönhetően még ezekbe is van betekintésem: a várva várt újabb epizódok után felrobban az internet, látom, ha a nézők kiakadnak valamin, meg vannak elégedve, vagy tisztára bezsonganak.
Tudom, hogy nézek igazi trash filmeket is, amik már előzetesből is kiszámítható egy a millióból típusúnak tűnnek, de általában megválogatom, amit nézek. A minap szóba került a családi asztalnál, hogy mik az igazi kultikus, nagyra értékelt Netflix filmek és sorozatok, ami elgondolkodtatott, hogy mennyiben egyezik a lista az én kedvenceimmel. Ismerem-e egyáltalán őket, mit hallottam róluk, egyetértek e a rangsorolással.
A listát a Rotten Tomatoes-ról vettem, itt találjátok hozzá a linket: https://editorial.rottentomatoes.com/guide/best-netflix-shows-and-movies-to-binge-watch-now/.
És nos, én senkit nem szeretnék befolyásolni, mindenki maga dönti el, hogy mit néz, ez teljes mértékben a te időtöltésed, azonban én nem értek egyet sok esetben ezzel a sorrenddel. Vannak, amiket előbbre helyeznék, míg másokat jelentősen lejjebb tenném. Emellett van olyan sorozat is, ami nem került fel a listára, pedig nagyon megérdemelné, mert nagy közönség kedvenc.
Soha nem néztem meg vagy kerültem egy filmet se csupán azért, mert a kritikusok áradoztak róla vagy elhordták mindennek. Tetszett már olyan film, amiről kb semmi jót nem írtak a hozzáértők, és gyűlöltem majdnem minden percét egy olyannak, ami végül Oscar-díjas lett. A nap végén ez az én szórakozásom, az én szabadidőm és az én véleményem. És azt kell, hogy mondjam az esetek többségében megvagyok elégedve a választásommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.