Valahogy mindig is megakartam tanulni vezetni, kiskorom óta a szabadság érzése párosul össze vele a fejemben. Ezek után meglepetésként érhet, hogy idáig vártam vele, hogy ténylegesen közelebb is kerüljek ehhez a célomhoz. 21 éves leszek a hónap végén, ami nagyjából azt jelenti, hogy teljesen elrontottam az időzítésemet, mert ha nem februárban kezdem el a KRESZt, hanem pár hónappal korábban, akkor máris 35k-val beljebb lettem volna. De ez nem így történt, úgyhogy kár is kattognom rajta, de azért azt ajánlom, hogyha teheted te már legyél okosabb 😆.
Egy előnye azért van annak, hogy ilyen későn kedztem neki a jogsinak, mégpedig, hogy nagyjából minden barátom túl van már rajta, és eltud látni tippekkel. Sokat gondolkodtam rajta, hogy bejárjak-e vagy online csináljam a tanfolyamot. Mindenkitől azt hallottam, hogy online nehezebb rávenned magad és sokkal több dolog ragad rád, ha egy oktatótól hallgatod élőben (bár ebben is megoszlanak a vélemények). Végül a időspórolás lett a fő szempont és egy intenzív 2 hetes tanfolyamra jelentkeztem be, amit őszintén senkinek nem ajánlanék utólag. Minden nap jártam egyetem után még pár órára, és 9 körül értem haza, úgy hogy reggel léptem még le a koliból. Túl sok volt az infó, ráadásul full fáradtan érkeztem már mindig. Aztán a tanfolyam véget ért, és 1 hónapot kellett várnom a vizsgára, ami hála a vírusnak végül június elején következett be.  Az elején az autós suli felhívta a figyelmemet, hogy kb 3 hónap várakozási idő követi ezt, ugyanis oktató hiány van, ellenben rengeteg tanuló. Ez szerencsére nem következett be, hatalmas mázlival két héttel a vizsga után már el is kezdhettem vezetni. És nem is akármilyen oktató mellett. Korábban már említettem, hogy hallottam már bőven a barátaim tapasztalatait: van, akit fogdostak, másokkal kb úgy beszéltek, mint egy kutyával, vagy végig ordítottak, nem hagyták, hogy maguktól csináljanak bármit, így a forgalmi vizsgán meg is buktak végül. Bár én még csak az óráim harmadán vagyok túl, a csávó nem kiabál velem, persze előfordult már, hogy későn kapcsolt az agyam és akkor láttam, hogy pipa lett, de így ennyi. Tök jókat tudunk beszélgetni, szoktam mondani, hogy legjobb barátok lettünk rövid idő alatt, ismerjük egymás családjait, kivel miújság 😄.

Get Over the Fear of Driving in 5 Steps. I haven't been driving for very long at all and I'm very much afraid. Hopefully, these steps are successful for me so that I don't hit anyone or cause someone to hit me.


Pest mellett lakok, és bőven van a mi városunkban is forgalom, de én mindenképp Budapesten szerettem volna vezetni, hogy a legforgalmasabb, zavaró tényezőkkel teli környezetben szokjak hozzá a vezetéshez, ne féljek később bejárni. Az első órám nagyrésze beszélgetéssel, meg elmélettel telt, csak kicsit vezettem, de azóta minden órán kiemgyünk a forgalomba, autópályán is voltunk már. Bár enyhén maximalista énem már elvárta volna az első órán, hogy profi legyek, azért rajta vagyok, hogy egy nap oda is eljussunk. 🚗

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.