Túl sok időt töltök a fejemben.

Mármint ebben semmi újdonság nincs, hisz amennyire vissza tudok emlékezni mindig is ilyen voltam, akár látszott ez kívülről, akár nem. De most megint itt találtam magam, 1:17 van, csütörtök hajnal és hiába vagyok túl egy elkepesztően kimerítő napon, mégse jön álomra a szememre. Ellenben gondolatok, események (közelgők vagy múltbeliek), megoldandó problémák, és emberek járnak a fejemben. Szinte már olyan erősen trappolnak odabent, hogy kiverik egy szempillantás alatt az álmot a szememből.

Valamennyire jogos is, hisz ez persze egy stresszes évnek ígérkezik, sok elvárással és nehézséggel, én meg az örökös megfelelési kényszeremmel csak pislogok és igyekszem helyt állni. Vicces, de az írással is valami ilyesmi okból hagytam fel. Magamnak mindig szívesen írogattam, egyszerűn rászorultam, hogy azt a rémesen nagy kavalkádot papírra vessem, és így könnyítsek mind az agyamon, mind a lelkemen. De az írásaim mögött nem találtam egy sémát, egy követendő témát, így felhagytam a posztolással, és csak magamnak vezettem a dolgaimat, de erre is ráuntam. Nem akartam, vagy nem tudtam megfogalmazni, ami bennem volt, így a frusztráció inkább csak belülről mardosott tovább. Később egy hirtelen ötlettől vezérelve áttértem levélírásra: a jövőmben szereplő ismert vagy ismeretlen személyeknek kezdtem mesélni, de ez meg valahogy elszomorított.

A napok csak teltek, a sorok meg üresen maradtak.

Csak az agyam, mint állandó narrátor szórakoztatott a történet folytatásával. De most újra a pályán, mert 30 perc forgolódás után úgy érzem, talán ez fog segíteni álomba merülni. Túl sok a részlet, és a nagyja nem fontos. Már nem törekszem rendszerességre, tervezgetni felesleges, manapság úgyis a rugalmasság a legszükségesebb fegyver. Sokan felfoghatatlannak, vagy dramatizálásnak tartják, amikor az agyam-alvás kapcsolatáról hallanak. Nem is kell másoknak megértenie. Ez egy kis szösszenet csak, a fekete lyukni gomolyagból.

Ideje aludni, 2 óra és lassan kelnem kell.

Szép álmokat,

Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.