Ne szarakodj, ÉLJ!
Évek óta érdekel az önfejlesztés, a mentálhigiéné, a pszichológia, az agyunk működése, saját és körülöttünk élők viselkedése és annak kiváltó okai.
A tanulmányaim nem feltétlen függenek össze ezekkel, de a mindennapjaink, az életünk annál inkább.
A tudásomat előadások hallgatásával és könyvek olvasásával igyekszem bővíteni, a napokban befejezett Gary John Bishop egyik irományáról szeretnék most kicsit beszámolni nektek.
Az Unf*ck yourself című könyvét olvastam angolul, melyet csak most látom, hogy magyarra fordítva is megtalálható. A cím már önmagában elég beszédes szerény véleményem szerint (magyarul: Ne sz*rakodj, élj! – Útmutató a nem elb*szott élethez), azért csatolom a könyv leírását.

Ébredj fel, kib*szottul csodálatos teremtmény vagy!

Manapság információk egész özöne zúdul ránk. Mindennapi tanácsok tömkelege a boldogságról, meggazdagodásról, sikerről vagy célkitűzésekről. Többségük csak a lényeget nem veszi észre: az örömteli élet legfőbb akadályai mi magunk vagyunk.

Gary John Bishop megoldást kínál. “Ébredj fel a csodára, aki vagy!” – javasolja. “Mert egy dolgot elfelejtesz: kibaszottul csodálatos teremtmény vagy!!! Nem mások állnak az utadba. Még csak nem is a körülményeid akadályozzák a kibontakozásodat, hanem te magad, és a negatív belső beszéded, amelyet egyfolytában hallasz.”

A sértődősek ne vegyék meg ezt a könyvet! Nem nekik való.

Ellenben aki olyan olvasmányt keres, melynek segítségével felszínre hozhatja rejtett belső értékeit, amelyek alig várják, hogy megnyilvánuljanak, akkor annak szerencséje van. Ez a könyv a legyőzöttekhez és beletörődőkhöz szól. A valódi változtatások manifesztuma, melynek célja, hogy felmutassa önnön nagyságunkat.

Gary John Bishop tanácsai révén most leteheted a magaddal hurcolt koloncot, és megtisztulhatsz.

A kötet 9 fejezetből áll (1 a bevezető), 7 megerősítés található benne és mindegyik fejezet egy külön területtel foglalkozik. Gary abszolút nem a manapság csapból is folyó minden hepi, örök optimizmus, végtelen pozitivitásról ír (mely szerintem már átcsaphat egy nagyon egészségtelen dologba is).

Könyvek a polcomon - Gary John Bishop: Ne sz*rakodj, élj! - bConnected

Azt mondja, hogy bár a gondolatainkat mi uraljuk, a múltunkból/nehezítő körülményeinkből kitörhetünk, de egy könyv elolvasása, a komfort zónánkban maradás és optimista gondolataink nem fognak előrébb vinni minket az életben, a gondolataink miatt nem fog megváltozni az életünk. Cselekednünk is kell. Ez visz el a céljainkhoz, illetve magát az életet is a kockázatos helyzetekben találhatjuk, a többi csak szimpla túlélés.
A címből is kitalálhatóan, Gary olykor meglehetősen agresszív nyelvezetet alkalmaz, de ez inkább egy erőteljes noszogatás, mint bántó érzés.

Mindenkinek teljes szívből ajánlom a szerzeményt, én reggelente fejezetenként haladtam és közben jegyzeteltem egy word doksiban, kiemeltem a számomra fontos részeket, hogy később egyszerűen visszatérhessek ahhoz a tudáshoz, ami éppen frissítésre szorul.

Ez a könyv abszolút nem a bullshitelésről szól, nem is próbálja áltatni az olvasókat, hogy a hozzáállásod megváltoztatása a legegslegegyszerűbb dolog a világon.

Ne ülj fel az önsegítő dumáknak, amelyek azzal etetnek, hogy megérdemled a sikert! Nem érdemled meg, senki sem. Halálod napjáig várhatsz erre. Néha viszont nem kell mást tenned, mint fogad csikorgatva neki feszülni a feladatnak, a sarkadra állnod, és küzdened álmod megvalósításáért.

A kötetben említett technikák persze lehet, hogy nem mindenkinek jönnek be, vagy egyedül nem tudsz megbírkózni az életedben halmozódó nehézségekkel. Ebben semmi szégyen nincs, keress fel bátran egy coach-ot is akár, aki tud neked ezekben segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.