Ha a címből A Bridgerton Család című sorozatra tippeltél, akkor eltaláltad! Bizony a mai bejegyzés erről a Netflix szenzációról fog szólni.

Az első rész 2020. december 25-én jelent meg és onnantól kezdve a csapból is ez folyt minden social media felületen. Mindkét nem tagjai lelkesen számoltak be élményeikről és hogy mennyire oda voltak a sorozatért. Már ez felkeltette a figyelmem, hisz bár sok filmet és sorozatot felkapnak, most úgy tűnt, hogy ez a darab sokkal szélesebb körben terjedt el.

Képtalálatok a következőre: bridgerton

Julia Quinn regényéből készült adaptáció az 1810-es évek Angliájában játszódik, és főként a Bridgerton család életét követi nyomon. A legidősebb lány gyermek, Daphne, abba a korba lép, amikor férjet szeretne találni magának a báli szezonban. Ezt megelőzően a királynő Daphne-t választja kedvencének, a szezon üdvöskéjének, így rengeteg kérője akad, ám a bátyja mindenkit elhajt, és végül Daphne-nak nem sok választása marad. Míg nem megjelenik Simon Basset herceg, Daphne bátyjának régi barátja, aki pedig a lányukat házasítani akaró anyukák elől menekül. Kezdeti ellentétek után Simon és Daphne szövetkeznek, úgy tesznek, mintha egymásnak udvarolnának ezzel eltaszítva a túlbúzgó mamákat, ám új udvarlókat hozva Daphnénak. Marha nagy suprise és spoiler alert, de a fiatalok egymásba habarodnak és ebbe pillanthatunk be.

Képtalálatok a következőre: bridgerton


Illetve nem szokványosan csak a báli életbe, a környék családjainak életébe pillanthatunk be. A drámákat a helyi pletykalap táplálja, melyeket egy Lady Whistledown álnevű író publikálja, aki úgy tűnik, hogy mindenki bőre alá férkőzve, az egész londoni elit titkait ismeri és teregeti is ki. Hamar nagy befolyásra tesz szert a szerző, és igen meghatározóvá válik a társadalmi életben, hogy kiről mit írnak a korabeli bulvárlapban.

Képtalálatok a következőre: bridgerton

Meglehetősen új oldalát hozza a “romantika világának”, egy részben meg is jegyzi, hogy a társadalom mindenből csak a felszínt látja, az életben igazából a nő számára az a legideálisabb, ha mielőbb férjhez megy (lehetőleg jó módú és nevű férfihez), majd tőle leválva teljes függetlenségben élve tölti napjait. Talán érhető, ha azt mondom azért ez kissé kiábrándító szemlélet az ideális életre.
Ám nagyon tetszett nekem ez a Gossip Girl-ös vonulat, -nem tudom azt a sorozatot hányan láttátok- a történetvezetésben, főleg Julie Andrews narrációjában 😍.
Sok fontos témát is érint: többek között férfi-nő szerepét/megítélését, rasszizmust, de érzelmi manipulációval is találkozhatunk, a szokásostól, vagy inkább sztereotípiáktól eltérő helyzetben.

A szereposztással én teljesen meg voltam elégedve, de amit zseniális húzásnak tartok a rendezőktől, az a zeneválasztás. Korabeli pop és mindenféle modern sláger csendül fel klasszikus feldolgozásban a szériában. Többek között Ariana Grande, Billie Eilish, Shawn Mendes, a Maroon 5 vagy Taylor Swift számaival találkozhatunk egy vonósnégyes előadásában.
Kis ízelítő:

A következő bejegyzésben fun factekkel jelentkezem majd a szériával kapcsolatosan 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.