Mint igértem itt van néhány behind the scenes érdekesség a népszerű sorozatról.
1. Gondoltad volna, hogy a hitelesség érdekében a színészeknek forgatás előtt egy 6 hetes “kiképző” táborba kellett menniük, ahol a helyes etikettről, nyelvezetről, hanghordozásról oktatták őket, miközben táncot, lovaglást, pisztoly használatot vagy boxolást tanítottak nekik szerepüknek megfelelően.
2. Az egyik főszereplő, Daphne Bridgerton kinézetét Audrey Hepburn “Háború és béke” beli alakítása ihlette -finom, természetes, szép.

Képtalálatok a következőre: war and peace audrey hepburn

3.  Jonathan Bailey, aki Anthony Bridgertont játszotta, saját pajeszt növesztett, míg a többi férfi csak felragasztottat viselt.

Képtalálatok a következőre: anthony bridgerton

4. A Bridgerton és Featherington családnak is megvan a saját szimbólumuk, amit a nézők kiszúrhatnak a szereplők jelmezein vagy hajdíszként.
Ez az előbbieknél egy méh, míg utóbbiaknál egy pillangó.

Képtalálatok a következőre: bridgerton family symbol
Képtalálatok a következőre: bridgerton bee
Képtalálatok a következőre: bridgerton family symbol

5. A különböző családoknak egyébként megvan a saját színpalettájuk is:

BRIDGERTON family
BRIDGERTON featherington
Képtalálatok a következőre: bridgerton colors

6. Charlotte királynőnek minden jelenethez új parókát kellett készíteni, mely illett az öltözetéhez.

Képtalálatok a következőre: bridgerton queen wigs
Képtalálatok a következőre: bridgerton queen wigs
Képtalálatok a következőre: bridgerton queen wigs
Képtalálatok a következőre: bridgerton queen wigs

7. A sorozatot az első hónapban 82 millió háztartásban nézték, ami a legnagyobb debütáló szériának számít a Netlfix világában. Túlszárnyalta a 63 milliós tervezetet, és az eddigi csúcstartó Vaják sorozatot is.

8. Többen felhozták, hogy mennyire elképzelhetetlen, hogy a királynő színes bőrű legyen, de a valóságban III. György feleségének, Zsófia Sarolta brit királynénak, tényleg voltak afrikai felmenői. Néhány festmény tanusítja ezt, míg másokon nyoma sincs ennek. Mario de Valdes y Cocom, történész szerint Sarolta ősei között található Margarita de Castro e Souza, egy, a 15. században élt nemesasszony, aki a portugál királyi család fekete ágához tartozott.

9. Twitteren osztották meg a nézőkkel, hogy a forgatást ideiglegenesen le kellett állítani, mivel Erzsébet királynő (igen, az az Erzsébet) igényt tartott az egyik helyszínre egy rendezvény erejéig. Az említett hely egyébként a londoni Lancaster House, ahova Simon és Daphne ellátogat a királynőhöz.

bridgerton

10. Néhány díszlet ismerős lehet a nézőknek, ugyanis a showt többször ugyanott forgatták, mint “A korona” című sorozatot. A főbb forgatási helyszínek között szerepel egyébként Bath, London, Yorkshire és Surrey.
A herceg otthona például 3 helyen lett forgatva.

Képtalálatok a következőre: bridgerton duke of hastings house

Wiltshire-ben lévő Wilton House-ban,

Képtalálatok a következőre: wilton house wiltshire

a Brentfordi Syon House-ban,

Képtalálatok a következőre: syon house

és a Gloucestershire-i Badminton House-ban.

Képtalálatok a következőre: badminton house in gloucestershire

+1 Nem kell sokáig búcsúzkodni a sorozattól, mivel a nagy érdeklődésre való tekintettel megújították a sorozatot még egy évadra. Tavasszal kezdik el forgatni a folytatást, melynek cselekménye Anthony Bridgerton körül fog összpontosulni. A bejelentést egyébként Lady Whistledown tollából olvashattuk.

bridgerton season 2 release

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.