Dél-Koreára gyakran utalnak a plasztikák fellegváraként (csak Seoulban több, mint 600 klinika van), a világ több részéről is érkeznek az országba, hogy a legmodernebb és legügyesebb szakemberek kezei alatt változzanak kisebb vagy nagyobb mértékben. Dél-Koreában annyira elterejdtek lettek ezek a beavatkozások, hogy sokan ezt kapják érettségi vagy diploma ajándékként a szüleiktől.

Rengetegen osztják meg, hogy csak ki szerették volna próbálni, majd újra és újra visszatértek idővel, mert azt érezték, hogy teljesen átalakították ezek a látogatások a személyiségüket is. Megnőtt az önbizalmuk, sokkal nyitottabbak és extrovertáltabbak lettek a mindennapokban. Ezekre a beavatkozásokra egyébként a többség úgy gondol, akár a szépség fokozására, illetve a sminkjük tartósítására, ezért is normalizálódott ennyire minden korosztály körében. Dr. Joo Kwon, a JK Plastic Surgery Center vezérigazgatója, azt mondta, hogy tapasztalatai szerint a páciensek általában megvannak elégedve az arcukkal, és úgy általában a megjelenésükkel és csak apróbb dolgokat szeretnének megváltoztatni, vagy a fiatalságukat szeretnék tovább megtartani.

Ez az egész egyébként a koreai háború után az 1950-es évek vége 60-as évek elején kezdődött, amikor is amerikai orvosok elkezdték “kezelni a keleties, álmos szemeket” és a beavatkozások tömegek számára vált elérhetővé. A gyarmatosítások és megszállások erősen befolyásolták a koreai szépségfelfogás kialakulását.

2020-ban körülbelül 10,7 milliárd dollár értékű volt az iparág, ami 9,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Idén ez várhatóan majd 11,8 milliárd dollár körül fog majd mozogni. És hogy minek köszönhető ez? Hát mint oly sok más, ez is a Covidnak. Az embereknek volt lehetőségük otthonról dolgozni, és amikor ki kellett mozdulniuk otthonról, azt is maszkban tehették, így amennyiben az orrukat, állukat vagy a szájukat érintő beavatkozásról volt szó, a gyógyulás más számára nem volt látható. Bár több nagyobb nevű plasztikai sebész állítja, hogy továbbra is sokan szabatták át a szemüket vagy homlokukat. Az egyetlen változás inkább abban mutatkozik meg, hogy külföldiek helyett most inkább csak a helyi/belföldi páciensekre fókuszáltak a klinikák, az emberek pedig szerették volna “kényeztetni” vagy ha ez nagyon brutálul hangzik ebben a környzetben, akkor inkább megajándékozni magukat ezekben a nehéz és kiszámíthatatlan időkben.

Na de mégis miért fekszenek ennyien kés alá? Mik a legnépszerűbb beavatkozások?
Az ideál egy koreai nő számára a nagyon világos bőr, nagy szemek, és kecses, vékony állak, így annyira nem meglepő, hogy az állkapocs és dupla szemhéj műtétek a legelterjedtebbek, de az orr műtétek is gyakoriak (főleg, hogy a fentebb említett “elvárásokkal” igen kevesen születnek.

Semmi durvát nem fogok mutatni, a kevésbé erős gyomruaknak se kell aggódniuk.
Egy dupla szemhéj műtét előtte és utánjai így néznek ki:

non incisional eyelid surgery Cheaper Than Retail Price> Buy Clothing,  Accessories and lifestyle products for women & men -

Amit egyébként 2 féle módon tudnak elérni:

Double Eyelid: Surgical & Nonsurgical Options, Pictures, Cost, More
Double Eyelid: Surgical & Nonsurgical Options, Pictures, Cost, More

Az áll műtéteket így kell elképzelni:

Read&React//Why is plastic surgery so popular in Korea?(face based) |  K-Drama Amino
Price for Male Plastic Surgery in Korea: Common Plastic Surgery in Korea  for Men - JW Plastic Surgery

Vannak az úgy nevezett ‘Facial Contouring’ plasztikai műtétek is

Facial Contouring Surgery Korea: 3D Cheekbone, Face Sculpting - The Line  Clinic

Azért kis morbiditás a végére még a plasztikai sebészet fővárosából, az egyik gangnami klinikán egy állkapocscsont tornyot épített. Bár ezzel azt akarták jelképezni, hogy mennyi vendég fordul meg náluk és milyen sikeresek, szerintem meglehetősen groteszkre sikeredett 😅 A sebészt egyébként megbüntették érte.

Plastic Surgery Clinic In Seoul Has A Tower Of Patients' Jaw Bone Shavings  - Koreaboo
Plastic Surgery Clinic In Seoul Has A Tower Of Patients' Jaw Bone Shavings  - Koreaboo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.