Néhányatokat biztos évekig zaklatták a szüleitek, hogy vegyetek már a kezetekbe egy könyvet, olvassatok már valamit. Nálam egy kicsit másképp alakult a helyzet, a sulis kötelezők sem tudták elvenni a könyvek iránti hatalmas rajongásomat. Azok, akik közelebb állnak hozzám tudják, hogyha egy jó könyv közelébe kerülök, akkor az még rossznak is számít, mert alig lehet ilyenkor kirobbantani a szobámból. Annyira bele tudok mélyülni egy-egy történetbe, hogy ilyenkor napokra eltűnök a telefonom közeléből, a késői órákban veszem észre, hogy hopp elfelejtettem ebédelni (ezalól kivételt képez, ha a szüleim 60adjára kiabálnak fel, hogy menjek már le végre enni, mert kihűl a kaja), fájó szívvel csukom csak be, hogy barátokkal találkozzak, bár ne aggódjatok, annyira azért nem vagyok beteges, hogy közben ne tudnám jól érezni magam és csak ezen kattogjak. Ezeket a pillanatokat amúgyis a hajnali órákban ugyanis könnyen pótolom. Akik szeretnek olvasni, azok tudják, hogy az egyik legnagyobb önámítás, a “najómégegyoldalaztánmegyekaludni” 😅

Now Trending on #Booktok | chapters.indigo.ca

Bár a könyvlistám eddig is hosszúnak bizonyult, az elmúlt hónapokban ez csak nőtt és nőtt. Tudom sokan már a falra másznak, ha meghallják azt a szót, hogy Tiktok, de annyi oldala van ennek az alkalmazásnak. Ilyen például a BookTok is, ami egyfajta könyvklubként funkcionál. Ezalatt a hashtag alatt 11,4 billió megtekintés található, és sok régebbi könyv azért került a bestsellerek közé, mert az appon felkapták.
Ma pár ilyen könyvet szerettem volna elhozni nektek, ugyanis a listáról már többet olvastam, amiket teljes szívvel tudok ajánlani, de mindegyikről jókat mondanak. Valamint szerintem nyáron főleg napozás, nyaralás vagy szimpla utazás közben az olvasás egy tök jó időtöltésnek számít. 📚

  1. Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozat (hatalmas kedvencem)
The 5 Most Popular Books Recommended By Booktok. | The Lazy Gal

*Természetesen az első kötet leírását másolom be mindenféle spoiler elkerülése végett.*
“A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.”

2. Madeline Miller: Akhilleusz dala

Akhilleusz dala · Madeline Miller · Könyv · Moly

“Gyönyörű ​történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó – ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől…”

3. Colleen Hoover: Velünk véget ér

Könyves boldogság : Colleen Hoover: Velünk véget ér

“Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!”
Az írónő többi regényét is megéri felkutatni!

4. Casey McQuiston: Vörös, fehér és királykék – Az igaz szerelem nem mindig diplomatikus

“Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg? Mikor édesanyját megválasztják az Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz, amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiatalokhoz szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: ellenséges érzelmei egy valódi herceggel, Henryvel szemben az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe kerül egy fénykép Alex és Henry botrányos összecsapásáról a walesi trónörökös esküvőjén, ez már az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol. A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ám ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt ők ketten valaha várták volna. Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot?
Két nemzetközi celeb élete testközelből, és a megkerülhetetlen kérdés: vállaljuk-e magunkat?”

5. E. Lockhart: A hazudósok

“Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.

A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye.
Olvasd el!
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!”

6. Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén

22 LGBTQ + könyvek, amelyeknek kötelezőnek kell lennie Olvasás 2021

“Mateo és Rufus, mindketten megkapják a hívást éjszaka a Death-Cast nevezetű cégtől, amiben közlik velük, hogy a mai nap folyamán életüket fogják veszíteni. Ezt események sorozata követi, mire a két fiú a Last Friend telefonos app-on keresztül egymásra találnak, és úgy döntenek, együtt töltik az utolsó napjukat.”

7. Leigh Bardugo: Árnyék és csont
Grisha trilógia 1.

Leigh Bardugo írói profilja – Prológus – Egy jó könyvhöz.

Sokatoknak ismerős lehet ez a sorozat, most jött ki a sorozat első évada Netflixen, én bár olvastam a könyveket, nem tudok róla nyilatkozni, mert többségében igyekszem kerülni az ilyen feldolgozásokat.

“Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől.

A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már ő sem lehet a támasza. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek.
Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. Csodálatos megmenekülésük váratlan következményekkel jár. Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Éjúr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát.
A cári udvar fényűző forgatagában sokan az Éjúr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Döntenie kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival?
Egyedül a múltja adhat reményt…
Mert csupán ez az árva lány mentheti meg a jövőt”

8. Holly Black: A kegyetlen herceg
A levegő népe 1.

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg – Szabó Krisztina

“Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.

Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.

Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.”

9. Tahereh Mafi: Ne érints

Könyvjelző: Tahereh Mafi: Ne érints

“#Meg vagyok átkozva.#
Tehetségem van.

#Szörnyeteg vagyok…#
Emberfeletti vagyok.

#Érintésem halálos.#
Érintésem erő.

#A fegyverük vagyok.#
Nem hagyom magam.

Nem érinthetsz meg, súgom. Hazudok, de ezt nem mondom meg neki. Ő megérinthet, de ezt sosem fogom megmondani neki. Kérlek, érints meg, ezt akarom mondani neki.
Bizonyos dolgok megtörténnek, amikor az emberek megérintenek.
Furcsa dolgok.
Rossz dolgok.
Halálos dolgok.

Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt.
De Juliette-nek is megvannak a maga tervei.
Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal.”

És még megannyi regényt lehetne felsorolni, úgyhogy még jön majd egy bejegyzés a témában 😁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.